Telefon

BIRGIT NILSSON & LEONARD BERNSTEIN

100 ÅR

OPERABUSS TILL MALMÖ & KÖPENHAMN

WEST SIDE STORY på Malmö Opera

Kulturutflykt till BIRGIT NILSSON MUSEET

Besök på slottet AMALIENBORG i Köpenhamn.

Exklusiv konsert på KÖPENHAMNS NYA KONSERTHUS

6 september – 9 september 2018

 

Följ med till Malmö och upplev en härlig föreställning av WEST SIDE STORY Malmö Opera med Frida Johansson & Anton Zetterholm i huvudrollerna som Maria och Tony i Bernsteins tidlösa musikal.

För att uppmärksamma 100-årsminnet av Birgit Nilsson gör vi en kulturutflykt till BIRGIT NILSSON MUSEET i Västra Karup utanför Båstad.

I Köpenhamn gör vi ett besök på slottet AMALIENBORG och går på konsert i Danmarks Radios fantastiska NYA KONSERTHUS där vi får uppleva Haydens livfulla symfoni nr: 88 , Mozarts fina Konsert for flöjt och harpa med solisterna Ulla Miilman & Zachary Hatcher och Mozarts berömda mästerverk symfoni nr: 40 g-moll . Allt under ledning av orkesterns förste gästdirigent spanjoren, Juanjo Mena .

Bor gör vi bekvämt, anrikt och centralt i Malmö på ELITE HOTEL SAVOY .

Reseledare är operasångare Magnus Kyhle .

Torsdag 6 september STOCKHOLM/MALMÖ

Avfärd med buss från Lill Jans Plan 2 på morgonen för färd mot Malmö. Möjlighet finns givetvis att stiga på bussen längs hela E4:an ända ner till Helsingborg.

Vi stannar i Jönköping och äter gemensam lunch på prisbelönta

restaurang SJÖN . Därefter fortsätter resan ner mot Skåne och Malmö där vi checkar in på hotellet i lugn och ro framåt eftermiddagen.

På kvällen äter vi gemensamma välkomstmiddag SAVOY GRILL i hotellet.

Fredag 7 september KÖPENHAMN

Efter en stärkande frukost samlas vi utanför hotellet för färd över Öresundsbron till Danmarks huvudstad Köpenhamn. Vårt första mål i ”Kongens By” blir slottet AMALIENBORG , där vi får en guidad visning av det fantastiska kungliga slottet. Sedan tar oss bussen åter in till centrum där det finns tid att utforska Köpenhamn, ett måste är t.ex. att strosa runt och kanske handla något på den berömda gatan Ströget. Vår buss tar oss sedan framåt kvällen till KONSERTHUSET , där vi får uppleva en exklusiv konsert med Danmarks Radios symfoniorkester .

På programmet, Haydens symfoni nr:88 , Mozarts Konsert för flöjt och harpa , med orkesterns egna solister, Ulla Miilman , flöjt och Zachary Hatcher , harpa. Konserten avslutas med Mozarts 40:e symfoni i g-moll . Allt under ledning av orkesterns förste gästdirigent Juanjo Mena . Efter föreställningen tar oss bussen tillbaka över bron till vårt hotell i Malmö.

Lördag 8 september MALMÖ/VÄSTRA KARUP

Vi intar vår frukostbuffé, för att sedan gå ombord på vår bekväma buss som tar oss till Västra Karup utanför Båstad, för att besöka BIRGIT NILLSON MUSEET där vi får en guidad visning. Efter rundturen äter vi en gemensam lunch innan bussen tar oss tillbaka till Malmö. Till kvällen kör oss busssen från hotellet till Malmö Opera där vi får njuta av Leonard Bernsteins tidlöst aktuella musikal WEST SIDE STORY med en namnkunnig ensemble och i huvudrollerna som Maria och Tony ser och hör vi Frida Johansson & Anton Zetterholm .

För regin svarar den danske operachefen Kasper Holten . Efter föreställningen tar oss bussen åter till vårt hotell.

Söndagen 9 september MALMÖ/STOCKHOLM

Vi äter frukost i lugn och ro för att sedan checka ut från hotellet innan vi åter sätter oss i bussen för hemfärden mot Stockholm. Vi stannar återigen till vid

restaurang SJÖN för att äta en härligt god lunch. Sedan fortsätter vi vår resa mot huvudstaden, Östermalm och Lill Jans Plan 2.

 

Resans pris: 9.950 :-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 2.175 :-

Allt detta ingår :

 

3 nätter på Elite Hotell Savoy i Malmö, inkl. frukost

3 luncher, 1 middag, inkl. måltidsdrycker. Inträden enl.

Program. Bussresa Stockholm-Malmö-Köpenhamn-

Stockholm, inkl. utflykter. Guide Köpenhamn. Operabiljett i Malmö, Konsertbiljett i Köpenhamn.

>> Resevillkor

Skriv ut | Boka direkt