Telefon

26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER 2017 PASSAU (Vilshofen) – BUDAPEST

EN FANTASTISK MUSIK KRYSSNING I LYXIG MILJÖ, KLASSISKA DONAU !

 

Tillsammans med Tomas Svendén från YOUR NEXT TOUR i Stockholm flyger vi till München/Passau. Där väntar ”Flodernas drottning”, ROYAL CROWN *****. Ett fartyg som många av oss känner igen och som ska bli vårt hem under en vecka. Under vår färd får vi vara med om otroligt sceneri, fantastisk mat, goda viner, samt kultur- och musikupplevelser. ROYAL CROWN, - vårt hemför en vecka.

Hytterna är trevligt inredda. Det är smakfullt inrett i rosenträ och mässing. Ombord bjuder vi på musikaliska salonger som vi själva producerat, med sång av hovsångare Michael Weinius och opersångerskan Anita Weinius och en pianist i världsklass. Varje dag serveras eftermiddags kaffe/te och läckra bakverk

Eftersom antalet platser är begränsat så hoppas vi att ni bokar snarast.

 

Lördag 26 augusti SVERIGE/PASSAU (Vilshofen)

Flyg till München/Passau (Vilshofen) .Transfer till vårt fartyg Royal Crown. Ankomst Vilshofen ligger strax utanför Passau . Incheckning och därefter välkomstdrink och middag (samtliga måltidsdrycker ingår). Fartyget ligger kvar över natten.

 

Söndag 27 augusti Passau

Efter frukost, väntar en guidad stadsrundtur i Passau som ligger där de tre floderna Donau, Ilz och Inn möts.

Staden, vackert belägen i sammanflödet mellan floderna påminner om en italiensk småstad (Tysklands Venedig). Vi får en guidad stadsrundtur på engelska genom barockkyrkor, patriciervillor och trappstegsgränder. Vi beundrar bl.a. stadshuset och katedralen där vi avslutar turen med att avnjuta en orgelkonsert. Därefter åter till fartyget och väntande lunch. Eftermiddagen kan spenderas på egen ­­­ hand i Passau. Som vanligt en fantastisk middag med tillhörande drycker. Under natten seglar vi vidare mot Linz.

 

Måndag 28 augusti LINZ & SALZBURG  

Denna morgon lägger vi till i Linz för en heldagstur med lunch till Salzburg. - Mozarts födelseort, också berömt för sina arkitektoniska skatter och sin musikfestival. Vår utflykt kommer att koncentreras på Mozarts familj och hans samtida musik. Lunch äter vi på Stiftkeller i Salzburg. Vi besöker sedan huset där han föddes och där han tillbringade sina unga år. Därefter åter till Linz och fartyget

Som vanligt en fantastisk middag med tillhörande drycker.

Under kvällen seglar vi vidare mot Melk.

 

Tisdag 29 augusti MELK

Idag stundar en verklig höjdare: barockklostret i Melk, intill dalgången i Wachau, där vi får en guidad visning. Melk är ett Benediktiner kloster som innefattar både munk- och nunnekloster. Klostret i barockstil dominerar Donau från sin klippavsats. 

Lunch ombord. Vi seglar hela eftermiddagen och lämnar så småningom Wachaudalen bakom oss på färden mot Wien. Passa på att dåsa i en solstol på däck, betrakta omgivningarna eller ta ett parti schack. Eftermiddags kaffe/te och läckra bakverk på däck. Middag på fartyget. Vi anländer på kvällen till valskungarnas huvudstad Wien.

 

Onsdag 30 augusti WIEN

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med buss i Habsburgarnas vackra och historiska stad. Vi ser parlamentet, operan, Ringstrasse, Votivkirche och det Kejserliga slottet Hofburg. Som vanligt lunch ombord.

Under eftermiddagen ska vi också besöka slottet Hofburg. När vi beundrat dess prakt är det dags att återvända till fartyget. Tidig middag ombord.

Kvällens utflykt går till slottet Schönbrunn och dess tillhörande trädgårdar, med en konsert i Mozarts fotspår. Slottet med sina 1.500 rum är imponerande och är numera ett av UNESCOS världsarv.Tillbaka ombord efter konserten.

Vi ligger kvar i Wien under natten.

 

Torsdag 31 augusti WIEN

Dagen på egenhand i Wien. På sena eftermiddagen/kvällen fortsätter vi mot Bratislava, Slovakiens huvudstad.

 

Fredag 1 September Bratislava

Frukost ombord. Vi anländer tidigmorgon till Bratislava. Efter ankomst gör vi en guidad rundtur till fots och besöker den gamla stadskärnan med byggnader från medeltiden, barocken och rokokon. Det står snart klart att Bratislava är en stad som är inspirerad av dubbelmonarkin Österrike – Ungern. Vid lunchtid fortsätter vi mot Ungern och dess huvudstad Budapest. Lunch ombord. Under färden väntar musikalisk salong. Avskedsmiddag ombord.

 

Lördag 2 BUDAPEST/STOCKHOLM

Fartyget anländer tidigt på morgonen till Ungerns huvudstad Budapest som är slutpunkten för vår resa.

Efter frukost ombord tar vi farväl av ”ROYAL CROWN” och hennes besättning buss avgår till flygplatsen i Budapest.

Hjärtligt välkomna, Your Next Tour.

RESEFAKTA
Resmål: Lyxkryssning på Donau från Passau (Vilshofen) till Budapest. Resans längd: 8 dagar.
Pris per person, del i utsides dubbelhytt: 24.450:-
Pris per person, del i Royal Suite, Junior Suite: 34.250:-
Tillägg utsides hytt för eget bruk: 7.000:- (På förfrågan)
Allt detta ingår: Flyg från Sverige - München - Budapest - Sverige.
Lyxkryssning med Royal Crown, helpension (frukost, förmiddagskaffe/te, lunchbuffet, eftermiddagskaffe/te, middag, vickning) Till lunch och middag ingår vin och alkoholfria drycker. Utflykter enligt programmet, engelsktalande lokalguide.
Reseledare Tomas Svendén.
Musikaliska salonger ombord med våra egna artister.
Livet ombord: Dagtid råder ledig klädsel. Glöm inte bekväma skor för utflykterna! Till middag klär man gärna upp sig.
Ombord finns frisersalong, en liten souvenirshop, bibliotek, salong och bar. Valuta att ha med: Euro. De vanligaste kontokorten accepteras.
Publicerad 2016-12-14 Läs gärna våra resevillkor på hemsidan.

Vänta inte för länge med bokning – tidigare resor med

M/S ROYAL CROWN *****har sålt slut mycket snabbt.

 

 

KLICKA FÖR HYTTPLAN

 

http://www.myalbum.com/album/WhJFHrNfFldD Klicka på myalbum

>> Resevillkor

 

Skriv ut | Boka direkt