Telefon

Sensationell resa på Donau!

 

DONAUKRYSSNING MED m/s ROYAL CROWN*****

CERNAVODA (Svarta Havet) - BUDAPEST

12 - 21 augusti 2017, 10 dagar

Välkomna att följa med på en annorlunda kryssning genom Östeuropa längs floden Donaus färd från Svarta Havet! Sträckan till Budapest i Ungern genom Rumänien, Bulgarien och Serbien är öppen för kryssningstrafik och erbjuder många spännande strandhugg och utflykter till platser som inte tillhör de vanliga turistmålen.

Givetvis kommer ni att få avnjuta konseter ombord med opererasångerskan MARIANNE EKLÖF OCH CELLISTEN PETER TÖRNBLOM.

MOZART PÅ DONAU

MED STOCKHOLM FESTIVAL OPERA.

Antalet platser på lyxkryssaren m/s ROYAL CROWN är begränsat

– vänta inte för länge med att boka!

Välkomna att följa med på en annorlunda kryssning genom Östeuropa längs floden Donaus färd från Svarta Havet!

Sträckan till Budapest i Ungern genom Rumänien, Bulgarien och Serbien är öppen för kryssningstrafik och erbjuder många spännande strandhugg och utflykter till platser som inte tillhör de vanliga turistmålen.

 

Lördag 12 augusti STOCKHOLM – (Bukarests flygplats) CERNAVODA

Vi reser med flyg från Stockholm (alternativt Göteborg eller Köpenhamn) till Rumäniens huvudstad Bukarest. Buss hämtar på flygplatsen och kör till Cernavoda nära Svarta Havet.

Vi går ombord ca kl. 16.00 Vi installerar oss i de bekväma och välutrustade hytterna innan det är dags att samlas till en cocktailmottagning och därpå följande välkomstmiddag. Till varje måltid serveras utvalda viner.

 

Söndag 13 augusti CERNAVODA Constanta/Mamaia

Härlig frukost buffé. Utflykt till Constanta och Mamaia som ligger vid Svarta Havet. Constanta grundades en gång av grekerna och här bodde den till exil dömde romerske poeten Ovidius. I staden kan vi se en mångfald av antika reliker. Lunch serveras på trevlig restaurang. Färden går vidare till Mamaia som är den största rumänska semesterorten vid Svarta Havets Riviera. Här roade sig Europas aristokrati i början av 1900-talet. Tillbaka till Royal Crown för en stunds avkoppling innan vi går till loungen och kvällens eleganta begivenhet, kaptenens välkomstcocktail.

Därefter trevlig middag. På kvällen seglar vi vidare mot Ruse uppför Donau mot Bulgarien.

 

Måndag 14 augusti RUSE

Ankomst tidig morgon.

Efter frukost beger vi oss på en utflykt till Veliko Tarnovo, ”Stora Tarnovo”, som en gång var den viktigaste staden efter Konstantinopel och ingick i det ottomanska väldet i 500 år. Vi äter lunch på restaurang innan vi fortsätter till den lilla staden Arbanassi, som har bibehållit sin Petrovaradin.

Avgång på kvällen mot Nikopol

 

Tisdag 15 augusti PLEVEN

Vi anländer till Nikopol på morgonen.

Efter frukost gör vi ett besök i staden Pleven, vars anor går tillbaka till 4-3000 år före Kristus. Staden var länge under det Ottomanska riket och blev skådeplatsen för kriget mellan den förenade rysk/rumänska armén och turkarna som utspelade sig år 1877-78. Dessutom är den en kulturell medelpunkt med högskola, vetenskapliga institut, teater, filharmoni och opera. Staden omringas av låga kalkstensberg. Namnet Pleven dyker upp i ett historiskt dokument första gången år 1266, då det var en fästning. Arkeologiska utgrävningar har visat att människor har bott i området i betydligt längre tid. Lunch ute på trevlig lokal restaurant.

Tillbaka till m/s ROYAL CROWN, som under dagen har förflyttat sig ytterligare uppströms till Orjachovo.

Fartyget avgår kl. 16.30 i riktning mot Serbien.

Middag med gott vin ombord.

 

Onsdag 16 augusti JÄRNPORTEN / BELGRAD

I dag njuter vi av livet ombord medan vi närmar oss den trånga passagen mellan bergskedjorna som kallas Järnporten. På styrbord (höger) ligger Rumänien och på babord sida (vänster) ligger Serbien och så småningom Bulgarien. Donau vindlar sig fram mellan klippor som är upp till 300 meter höga och scenerierna är minst sagt dramatiska. I århundraden har folken som bor i dessa trakter försökt att tämja floden. 1972 hade man lyckats så tillvida att man invigde det gigantiska dammbygget och kraftverken vid Djerdap. Bygget förser folk med energi, men har också förändrat landskapet. Ön Ada Kaleh med sin turkiska befolkning och sin moské har utplånats och stören, som ger rysk kaviar, vill inte längre leka här. Passa på att dåsa i en solstol på däck, betrakta omgivningarna eller ta ett parti schack.

Torsdag 17 augusti BELGRAD

Vi ankommer till Serbiens huvudstad Belgrad tidigt på morgonen. Efter frukost åker vi med buss och guide på en stadsrundtur i Serbiens huvudstad och en av Europas äldsta städer som under sin historia har styrts av kelter, romare, bulgarer, ungrare, österrikare, turkar, tyskar och serber.

Första gången staden blev Serbiens huvudstad var 1284. Staden är belägen där floden Sava möter Donau. Belgrads ursprung kan spåras till en keltisk bosättning från 300-talet före Kristus. Åter till fartyget M/S Royal Crown och vår lunch. Vi seglar på eftermiddagen mot Ungern och den lilla staden Mohacs.

 

Fredag 18 augusti PÉCS

Frukost buffé ombord. Vi Ankommer till Mohacs kl.11.00

Efter lunch ombord startar vi dagens utflykt och styr kosan mot den ungerska staden Pécs. Staden är belägen nära den kroatiska gränsen och ligger vid foten av Mecsekbergen. Pécs är känd för att vara en av de mest romantiska städerna i landet. Här finns också lämningar från keltisk och romersk tid. Från den tid som staden ockuperades av turkarna finns ett par moskéer kvar. Den största finns på torget i Pécs och är numer katolsk kyrka. Den berömde opkonstnären Victor Vasarely är född i Pécs och han har donerat ett flertal av sina målningar till Vaserelymuseet. Staden var under 2010 Europeisk kulturhuvudstad. Fartyget lägger ut på eftermiddagen och seglar till Kalocsa.

Middag ombord med goda viner. 

Lördag 19 augusti BUDAPEST 

Vi ankommer på morgonen till Budapest Ungerns huvudstad. Härlig frukost buffé ombord och därefter enomfattande stadsruntur i Budapest med svensktalande guide. Vi kommer att lära känna den vackra ungerska huvudstaden som delas i Buda och Pest av den mångbesjungna floden Donau. På den kuperade Buda-sidan ser vi storslagna fasader, kungapalatset, frihetsmonumentet på Gellertberget och de gamla stadsdelarna liksom originella Fiskarbastionen med tinnar och torn. Här ligger även den fantastiska Mathiaskyrkan som ofta används för konserter. Åtta broar förbinder de båda delarna Buda och Pest och mitt i Donau ligger Margaretaön. På Pest-sidan finner vi den modernare delen av staden med shoppinggator, nybyggda hotell och restauranger. Vi gör uppehåll vid Hjälteplatsen; ett monument som skildrar Ungerns historia.

På Pestsidan ligger även det ståtliga parlamentet i

nygotik samt den nyrenoverade synagogan.

Åter till fartyget för lunch.

Eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Före vår middag får vi avnjuta traditionell Ungersk musik ombord.

 

Söndag 20 augusti BUDAPEST / SZENTENDRE

Efter frukost ger vi oss av med buss till den lilla charmiga konstnärsstaden Szentendre där flera av Ungerns konstnärer bott och arbetat. De gamla stadsdelarna med krokiga gator och måleriska hus är mycket välbevarade.

Där går vi en kortare stadspromenad. Åter till fartyget M/S Royal Crown och vår lunch. Eftermiddagen fri.

På kvällen bjuder kapten till avskedsdrink och därefter äter vi vår middag.

 

Måndag 21 augusti BUDAPEST HEMRESA

 

Efter vår sista frukost ombord tar vi farväl av m/s ROYAL CROWN och hennes besättning.

Kl. 9.00 avgår bussen till flygplatsen i Budapest.

 

RESEFAKTA

Resmål: Kryssning på Donau från Cernavoda till Budapest.

Resans längd: 10 dagar.

Avresa: 12 augusti –

Hemresa: 21 augusti 2017

Pris per person, del i utsides dubbelhytt 29.950:-

Pris per person, del i Panoramakabin, Royal suite: 39.500:-

Tillägg, utsides hytt för eget bruk: 8500:- (på förfrågan)

I priset ingår: Flyg Arlanda/Köpenhamn-Bukarest/Budapest- Arlanda/ Köpenhamn. Lyxkryssning med m/s ROYAL CROWN*****,

helpension (frukost, förmiddagskaffe/te, lunchbuffet, eftermiddagskaffe/te, middag, vickning.

Till lunch och middag ingår vin och alkoholfria drycker.

Guidade utflykter till Constanta, Mamaia, Veliko Tarnovo, Arbanassi, Pleven, Belgrad, Pécs och Budapest.

Dricks till personalen ombord.

Your Next Tours särskilda resevillkor gäller.

Livet ombord:

Dagtid råder ledig klädsel. Glöm inte bekväma skor för utflykterna!

Till middag klär man gärna upp sig. Kostym är den brukliga nivån.

Ombord finns frisersalong, liten souvenirshop, bibliotek, salong och bar.

Valuta att ha med: Euro, ungerska forinter, serbiska dinarer, bulgariska lev och rumänska lei. De vanliga kontokorten accepteras.

Läs gärna våra resevillkor på hemsidan.

Vänta inte för länge med bokning – tidigare resor med

m/s ROYAL CROWN***** har sålt slut snabbt. 

Resan publicerad 2017-01-15

 

KLICKA FÖR HYTTPLAN

 

http://www.myalbum.com/album/WhJFHrNfFldD Klicka på myalbum

>> Resevillkor

 

Skriv ut | Boka direkt