Telefon

Downton Abbey, opera och konsert i London

24 – 28 OKTOBER 2017.

 

Välkomna på en härlig höstresa med två högklassiga musikevenemang. Dessutom ska vi känna oss lyxiga och göra ett besök på ”Downtown Abbey-slottet”, vars riktiga namn är Highclere Castle. Vi njuter av vår svenska världssopran Malin Byström i Verdis grandiosa opera VESPRI SICILIANI, (den Sicilianska aftonsången) på Royal opera Covent Garden dessutom lyssnar vi till BBC:s SYMFONIORKESTER under ledning av Sakari Oramo i ett intressant program på Barbican Center. Vi bor bra på förstklassiga Grange Holborn Hotel centralt i London, med gångvänligt avstånd till Covent Garden och affärsgatan Oxford Street. Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

 

TISDAG 24 OKTOBER AVRESA/LONDON

Avresa från Arlanda, Landvetter eller Kastrup på förmiddagen med SAS till London. Busstransfer från flygplatsen till vårt hotell i centrala London, dit vi anländer klockan 14.30 lokal tid. Det finns tid för promenader i London innan vi samlas på kvällen för att äta en gemensam välkomstmiddag.

 

ONSDAG 25 OKTOBER LONDON

De flesta av er har besökt London många gånger och har säkert favoritställen som ni vill besöka. För den som vill ha sällskap kommer reseledaren att ta er med till sitt favoritmuseum på förmiddagen.

Vi äter gemensam tidig middag innan vi promenerar till Covent Garden och föreställningen av Giuseppe Verdis opera VESPRI SICILIANI som börjar klockan 18:30. Operan skrevs för den kräsna Parispubliken som ville ha mycket av allt; körer, balett och storartade vokala prestationer.

Den sicilianska vespern eller aftonsången är en historisk händelse som inträffade 1282 i Palermo.

Den sicilianska befolkningen mördade skoningslöst ett stort antal av de fransmän som hade ockuperat och dominerat ön, och efter massakern spreds sig ett folkligt uppror över hela Sicilien. Denna händelse har inspirerat Verdi till en makalös opera med svårsjungna och dramatiska roller för i synnerhet sopran och tenor, och vi är glada över att kunna presentera denna resa, där vi lyssnar till vår svenska sopran Malin Byström i huvudrollen. I övriga roller hör vi bl.a. Bryan Hymel, Erwin Schrott och Michael Volle. Maurizio Benini dirigerar denna hyllade föreställning på Royal Opera Covent Garden.

TORSDAG 26 OKTOBER DOWNTOWN ABBEY/ HIGHCLERE CASTLE

Efter frukostbuffé har vi lite tid på egen hand. Strax före lunchtid sätter vi oss i bussen för färd till Highclere Castle där vi mottas i salongen och får guidad visning i det ståtliga slottet, som ägs och drivs av greveparet Carnarvon. Vi ser de makalösa sällskapsvåningarna och sovrummen som de såg ut i den berömda TV-serien, och vi får också besöka den stora egyptiska utställningen med föremål som upptäcktes i gravar av 5:e earlen av Carnarvon och arkeologen Howard Carter. Den sistnämnde upptäckte för övrigt Tutankhamuns grav. Efter denna rundvisning får vi får ett glas ädelt bubbel och därefter ska vi njuta av afternoon tea. Efter återkomst till London är kvällen fri.

FREDAG 27 OKTOBER LONDON

Denna dag kan var och en disponera fritt. Londons museer, parker och affärer lockar säkert.

På gångavstånd från vårt hotell ligger det stora och rika British Museum och även författaren Charles Dickens' hem som visas som museum. På sena eftermiddagen träffas vi vid Barbican Center där vi äter tidig middag innan vi avnjuter en konsert med BBC:s symfoniorkester. I programmet ingår Maurice Ravels mästerverk VÄNSTERHANDSKONSERT FÖR PIANO, skriven för pianisten

Paul Wittgenstein, samt Jean Sibelius SYMFONI NR 3, Cesar Francks SYMFONISKA VARIATIONER FÖR PIANO och Florent Schmitts SYMFONI NR 2. Dirigent Sakari Oramo.

Pianosolist Jean-Efflam Bavouzet. Efter konserten tar var och en sig till hotellet på egen hand.

 

LÖRDAG 28 OKTOBER HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från hotellet, och därefter tar bussen oss till flygplatsen och vår hemfärd.

RESEFAKTA:

Pris i dubbelrum kronor 20.450:-

Tillägg för enkelrum (dubbelrum för eget bruk) kronor 4.296:-

 

Allt detta ingår:

Flygresa med SAS till London t/r, inkvartering i dubbelrum på förstklassiga Grange Holbourne Hotel. 4 frukostbufféer på hotellet, busstransfer flygplatsen – hotellet t/r, tre middagar och en afternoon tea, måltidsdrycker, opera- och konsertbiljetter, heldagsutflykt till Highclere Castle (Downtown Abbey).

Resan publicerad 2017-07-26

 Skriv ut | Boka direkt