Telefon

OPERA, NATURUPPLEVELSER OCH VIN OCH MAT I KAPSTADEN, SYDAFRIKA,

 

4 – 13:e DECEMBER 2017

Detta är en resa som har någonting för alla smaker! Vi besöker Kapstadens opera för att njuta av Mozart's alltid så älskade opera TROLLFLÖJTEN , och vi lyxar till det på femstjärniga hotellet Table Bay Hotel nere vid det berömda området V&A Waterfront. Det sydafrikanska köket är berömt, liksom vinerna. Med sin blomsterprakt är Sydafrika ett av världens vackraste länder, och floran innehåller alla tänkbara arter. Det är sommar och sol när vi reser ner, och vi ska uppleva allt från valsafari till lustiga pingviner i sina strandkolonier. Vi besöker också en geparduppfödningsstation, där man räddar de utrotningshotade djuren för framtiden, och vi går på konsert i en av världens vackraste blomsterparker.

Kulturen är en blandning mellan många folkslag och religioner, och biskop Desmond Tutus berömda citat om sydafrikaner som ”Guds regnbågsfolk” stämmer verkligen i denna smältdegel av 11 språk och europeiska, asiatiska och afrikanska folkslag som alla bidragit med sin konst, sina smaker, färger och musik. Operan i Kapstaden blandar internationella stjärnor med de inhemska sångarna som har sina starka förankring i den egna sångtraditionen. Man kan heller inte blunda för det faktum att Sydafrika s.a.s har både ett I-land och ett U-land inom sina gränser. Men stoltheten över det egna går inte att ta miste på, vare sig man är fattig eller rik. Reseledare Lena Nordin.

4:e DECEMBER RESDAG STOCKHOLM - KAPSTADEN

Avresa på sen eftermiddag från Stockholm via Frankfurt till Kapstaden.

5:e DECEMBER ANKOMST KAPSTADEN

Vi landar i Kapstaden på förmiddagen och möts där av vår lokala guide som ger oss en första introduktion på vägen in till staden. Vi äter lunch direkt vid ankomsten till vårt 5-stjärniga hotell och får därefter checka in på våra rum. Eftermiddagen är ledig för vila och promenader. Eller så lockar solen och hotellets swimmingpool! Vi återsamlas på kvällen för välkomstmiddag. Det blir en kulinarisk safari i det afrikanska köket, och restaurangen bjuder också på traditionell musik.

6:e DECEMBER HELDAGSTUR I KAPSTADEN OCH TAFFELBERGET

Dagen ägnas åt Kapstadens alla sevärdheter med sina historiska kvarter, arkitektur och makalösa vyer. Vi ger oss av efter frukost för att åka linbana upp till Taffelberget, och vi ser också Malajkvarteren med sina färgglada hus, Godahoppskastellet från 1700-talet, Greenmarket Square med sina typiska och vackra hantverksalster till salu, parken Company Gardens, SA-museet och mycket mer. Under turen får vi också en välbehövlig lunch på en restaurang som är berömd för sitt grillade kött. Vid hemkomst till hotellet kan man pusta ut lite och smälta intrycken, innan vi intar en gemensam middag på kvällen på en elegant restaurang nere vid stranden.

7:e DECEMBER HELDAGSTUR TILL GODAHOPPSUDDEN

Kaphalvön med sina två uddar, Godahoppsudden och Cape Point, sägs vara den stormiga och för skeppen farliga mötesplatsen för två hav, Atlanten och Stilla Havet. Vi åker efter frukost genom Taffelbergets nationalpark söderut och kan förmodligen se både antiloper, babianer, bergszebror och pingvinkolonier på vår färd. Växtligheten är macchialiknande med över 9000 olika arter. Blåsten gör växterna sega och uthålliga här! Vi lär också känna den pittoreska staden Simon's Town som varit flottbas och Holländska Ostindiska Kompaniets vinterhamn sedan 1700-talet. Vi äter vår lunch och njuter under tiden av den makalösa utsikten över de två haven, där sagan om den Flygande Holländaren föddes.

Vid hemkomsten till hotellet får man vila lite innan vi sedan går en kort sträcka till vår restaurang för gemensam middag, återigen med havet och klipporna som ögonfröjd utanför fönstret.

8:e DECEMBER HELDAGSTUR TILL VINDISTRIKTET, GEPARDUPPFÖDNING

Vi åker efter frukost på en tur till vinodlarnas land. De med all rätt berömda sydafrikanska vinerna odlas i ett vackert landskap där de vänliga kullarna ackompanjeras av åsynen av höga vilda berg. Många hus är i gammal holländsk stil med halmtak och snirkliga gavlar. Vi besöker den lilla staden Stellenbosch, åker genom Franschhoek-dalen med dramatiska scenerier och ser Paarl – Pärlberget. Vi får naturligtvis smaka viner på vår väg, och äta en god lunch på en farm som inte bara producerar vin utan också har en mycket vacker frukt- och grönsaksträdgård. Så får vi också se hur man gör föder upp geparder, som annars är hårt trängda och hotade i det vilda.

Efter denna mäktiga dag är kvällen fri.

9:e DECEMBER FÖRESTÄLLNING PÅ CAPE TOWN OPERA; TROLLFLÖJTEN

Efter frukost är förmiddagen ledig tills vi återsamlas för gemensam lunch och avfärd till operahuset och matinéföreställning av Wolfgang Amadeus Mozart's berömda och älskade opera TROLLFLÖJTEN. I den här produktionen blandar man humor och poesi, sceniska trollerier och drömlika scener, och vi hör Sydafrikas bästa unga sångare i sagan om musikens makt och vägen till liv och kärlek. Efter föreställningen smälter vi intrycken gemensamt på en riktigt chic restaurang.

 

10:e DECEMBER HELDAGSUTFLYKT TILL NATIONALPARKEN ”WEST COAST” OCH BLOMSTERPARKEN KIRSTENBOSCH MED SOLNEDGÅNGSKONSERT.

 

Efter frukost är det dags för ytterligare två storartade naturupplevelser. Vi åker först till Nationalparken West Coast som är en av Sydafrikas rikaste våtmarker med många små och stora fågelarter. Bland de större kan man se pelikaner och flamingos, men vi kommer säkert att se också de fyrfota djuren i det omfattande antilopsläktet, t.ex. eland, gnu och den eleganta gasellen. Efter lunch ska vi också besöka en av världens mest berömda och vackra blomsterparker; Kirstenbosch på Taffelbergets östra sluttningar. I flera år har man där gett populära söndagskonserter, och vi kommer också att lyssna till en (vars program i skrivande stund inte är officiellt).

 

11:e DECEMBER HERMANUS' FISKESTAD, BÅTTUR MED VALSKÅDNING

Vi åker efter frukost via äppelodlarstaden Elgin till den gamla fiskeorten Hermanus. Staden är numera ett museum i sig själv med minnen av de många fiskarfamiljer som fick sin försörjning, inte bara av valfångst, utan också av den rika tillgången på fisk av många sorter. Här går valarna ibland så nära stranden att man instiftat en tjänst som ”valropare” som visar var man ser valarna bäst från torra land. Men vi ska åka båt ut för att förhoppningsvis se dem ännu bättre. Vi äter också lunch i Hermanus innan vi återvänder till Kapstaden.

På kvällen har vi återigen en gemensam måltid.

12:e DECEMBER AVRESEDAG

Efter utcheckning från hotellet har vi fortfarande några timmar för promenad och shopping innan bussen tar oss till flygplatsen på eftermiddagen. Flyget mellanlandar i Frankfurt.

13:e DECEMBER ANKOMST TILL STOCKHOLM

Vi beräknas landa på Arlanda 08.40.

Allt detta ingår:

Flygresa t.o.r. Stockholm – Kapstaden med Lufthansa. 7 nätter på femstjärniga Table Bay Hotel. 7 luncher och 5 middagar. Alla måltidsdrycker och vinprovning. Utflykter enligt program med inträden och båttur. Lokal guide. Opera- och konsertbiljetter.

Pris 45.500:- per person i dubbelrum Enkelrumstillägg 10.500:-

>> Resevillkor

 

Skriv ut | Boka direkt