Telefon

Sensationellt tillfälle att besöka nya konserthuset

ELBPHILHARMONIE i HAMBURG och vi njuter också av

MADAMA BUTTERFLY med Kristine Opolais på Hamburgoperan

15 – 19 mars 2018 FULLBOKAD

Läs mer och boka | Boka direkt

 

NEW YORK METROPOLITANOPERAN 28:e mars – 4:e APRIL 2018 PÅSK RESA TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR FULLBOKAD

LUISA MILLER Giuseppe Verdis klassiska opera med James Levine på pulten samt PLACIDO DOMINGO

Puccinis TURANDOT i ZEFERELLIS storslagna uppsättning och Donizettis LUCIA di LAMMERMOOR

Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” under Påskveckan och upplev fantastiska operaföreställningar, otroliga enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider!

New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet.

Resevärd Tomas Svendén.

Läs mer och boka | Boka direkt

VÅR I VENEDIG: VÄRLDENS MEST ROMANTISKA STAD

OPERA PÅ OPERAHUSET LA FENICE, KAMMARKONSERT

BESÖK PÅ VÄRLDENS VACKRASTE TEATER;

TEATRO OLIMPICO I VICENZA 13 – 17 APRIL 2018

 

Ingen stad i hela världen kan liknas vid Venedig. Egentligen är det ett under att den finns kvar. Venedig lever med sitt vatten; omringad av vatten och indelad i kanaler. Det låter nästintill som en saga när man hör beskrivningar av Venedig, att kanalerna fungerar som gator, som mötesplats, som transportväg och inte minst - som arena för romantik i de långsamt glidande gondolerna. Vi får vara med om Puccinis MADAMA BUTTERFLY på Venedigs berömda operahus La Fenice, och vi ska också besöka den enastående Teatro Olimpico i Vicenza, en 1500-talsteater som är helt unik och oerhört vacker. Dessutom hör vi en kammarkonsert med verk av Vivaldi och Tartini. INTERPRETI VENEZIANI spelar. Stadsrundtur och måltider ingår.Reseledare Pia Schröder.

Läs mer och boka | Boka direkt

2 OPEROR, KONST OCH VÅRTECKEN I ZÜRICH. 19 - 22 APRIL 2018

Välkommen till denna välmatade operaresa där vi får frossa i två riktiga bel canto-operor, Verdi's LUISA MILLER och Donizetti's MARIA STUARDA på Zürich's berömda operahus som sett många stjärnor tändas. Vi bor på romantiska Hotel Europa mitt i staden. Zürich har en intressant medeltida stadskärna och ligger vackert där floden Limmat rinner ut i Zürich-sjön. Tillsammans lär vi känna staden till fots. Stadens symbol är Grossmünster med sina två torn, varifrån man har en strålande utsikt. Kyrkan vårdar minnet av reformatorn Zwingli vars läror påverkar Schweiz än idag. I Fraumünster kan man beundra Chagalls glasfönster, och när det andliga fått sitt kan de sinnliga behoven stillas på Confiserie Sprüngli vars chokladtillverkning är i särklass, även med schweiziska mått mätt. På stadens berömda och rika konstmuseum KUNSTHAUS ser vi inte bara schweiziska konstnärer, utan också Munch, Van Gogh, Picasso och många fler, och de verk som finns samlade här kompletterar vår bild av de internationella mästarna. Reseledare operasångare Magnus Kyhle.

Läs mer och boka | Boka direkt

Semperoperan I Dresden 4 - 7 MAJ 2018

FULLBOKAD

Följ med till Dresden, en av de städer som med sina konstskatter utgör Europas kulturvagga. Teaterarkitekten Gottfried Semper's berömda operahus är världsberömt för sin sagolika akustik som många har försökt efterlikna, t.ex. vid bygget av Göteborgsoperan och Norrköpings konserthus – för att nämna några i vårt eget land. Dresdener Staatskapelle är en av världens äldsta orkestrar, grundat 1548. Det är en upplevelse att höra denna berömda orkesters klang välla upp ur orkesterdiket, och sångare och dirigenter tävlar om att få komma dit. På denna resa får vi uppleva Verdis ÖDETS MAKT samt Mozarts FIGAROS BRÖLLOP .

Vi besöker också den berömda barockanläggningen Zwinger med sina konstskatter från kurfurstarnas tid, den återuppbyggda skönheten Frauenkirche samt gör en utfärd till staden Meissen med sin berömda porslinsfabrik. Givetvis äter vi gott och dricker av det berömda tyska vinet! Vi bor på högklassiga Hilton Hotel centralt beläget i Dresden. Reseledare Tomas Svendén.

Läs mer och boka | Boka direkt

OPERA OCH KONSERT PÅ SAN CARLO-TEATERN I NEAPEL

LA TRAVIATA OCH OLGA BORODINA, POMPEJI OCH CAPRI

18 – 23 MAJ 2018 FULLBOKAD

Neapel var huvudstaden i det gamla kungariket med samma namn, och staden har präglats av greker, normanner och spanjorer i en ständigt skiftande historia. Nu står hela den äldre delen av staden på Unescos världsarvslista. Vi besöker en av världens mest praktfulla operahus, San Carlo-teatern, som när den var nybyggd var en källa till stor avund i hela Europa. Många berömda operapremiärer har gått av stapeln här. På programmet står Verdis LA TRAVIATA och dessutom en KONSERT med den världsberömda mezzosopranen Olga Borodina . Naturligtvis gör vi utflykt till Capri med Axel Munthes Villa San Michele, och även en utflykt till Pompeji med vidhängande besök på en vingård i närheten. Vi bor centralt i historiska delen av Neapel i familjen Sforzas gamla biskopspalats från Bourbon-tiden som byggts om till 4-stjärnigt hotell. Reseledare Tomas Svendén

Läs mer och boka | Boka direkt

RIGA OPERA FESTIVAL 2018, 13 - 17 Juni

Spännande Operaresa I Puccinis & Donizettis MUSIKSPÅR Över Östersjön till Riga.

 

Följ med till en av baltikums mest spännande städer, Riga, med fantastiska sevärdheter och vackert operahus. Vi reser när försommaren är som vackrast. På Nationaloperan i Riga får vi uppleva TURANDOT och DON PASQUALE . Förutom härliga musikupplevelser får vi även en stadsrundtur där vi ser kulturskatterna i Lettlands huvudstad med omgivningar. Riga har norra Europas i original bäst bevarade Jugendbyggnader. Utflykt till slottet Rundale, sommarresidens till greven av Courland. Innan vi reser hem så gör vi ett besök med lunch i Jurmala. Vi bor på Tallink Hotel Riga ****.

Reseledare Tomas Svendén

Läs mer och boka | Boka direkt

NYSLOTT/SAVONLINNA OPERAFESTIVAL

15 – 19 juli 2018

 

Världens vackraste operafestival har den kallats, den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i Nyslott/Savonlinna.

Ta några dagars sommarsemester i det finländska insjöområdet och passa på att njuta av två av operafestivalens verkliga höjdpunkter: Gounods mästerverk FAUST (1859) och Puccinis klassiker MADAMA BUTTERFLY (1904)..

Vi reser till Finland med Silja Line när den nordiska natten är som vackrast. Vi hinner bland annat med en ångbåtstur på Saimen. Givetvis äter och dricker vi gott under hela resan.

Programmet är upplagt av Johan Molander från Kungliga Operan i Stockholm som också är vår musikciceron på resan.

Läs mer och boka | Boka direkt

BARCELONA - CASTELL DE PERALDA - COSTA BRAVA

JONAS KAUFMANN – PLACIDO DOMINGO 27 juli – 31 juli 2018

  Under augusti hålls festivalen Castell de Peralada i de vackra omgivningarna kring det medeltida slottet. Slottet ligger i byn Peralada  i  östra Spanien och hör till provinsen  Girona Katalonien . Auditoriet som byggs upp i slottsparken är den perfekta platsen för konserter i sommarnatten. Historia och prestige präglar festivalen, både på grund av dess konstnärligt höga nivå och för det otroliga katalanska landskapet där den äger rum. Tack vare festivalen utgör den här medeltida byn centrum för kultur och i Costa Bravas sommarnätter. Av sin stora kärlek till musiken, anordnade festivalens ordförande, Carmen Mateu festivalen för första gången 1987 och numera anses den som en av sommarens viktigaste.

Upptäck Costa Brava , som har belönats med en häpnadsväckande skönhet som får dig att tappa andan, i ett virrvarr av känslor där naturen spelar huvudrollen och där Du längs kusten slås med häpnad av dess utsökta stränder, fantastiska grottor och klippor.

Vi besöker festivalen och lyssnar till en konsert med stjärntenoren JONAS KAUFMANN och ett konsertant framförande av Jules Massenets Thaïs med legendariska tenoren PLACIDO DOMINGO i huvudrollen. Utflykt gör vi till en av Kataloniens vackrast belägna och mest berömda vingårdar, där vi förstås också får vara med om en vinprovning. Bor gör vi vid medelhavets strand i kuststaden Tossa del mar på 4-stjärniga Hotell Delfin 4 .Reseledare är operasångare Magnus Kyhle

Läs mer och boka | Boka direkt

 

OPERAFESTSPELEN I VERONA

utfärd till Gardasjön och vindistriktet Valpolicella.

6-10 augusti 2018

 

Arena di Verona, Här upplever vi Verdis storslagna AIDA i regi av Zeferelli och Bizets CARMEN . Reseledare Tomas Svendén .

Läs mer och boka | Boka direkt

 

Vi presenterar 2018 års magnifika kryssning

M/S ROYAL CROWN***** lyxkryssning på RHEN

25 augusti – 1:e september 2018 BASEL- AMSTERDAM FULLBOKAD

ETT FARTYG MÅNGA AV ER KÄNNER SIG HEMMA PÅ NU UNDER NYTT NAMN ROYAL CROWN

 

Upplevelserik musikkryssning på floden Rhen med m/s ROYAL CROWN

Följ med på en fantastisk resa på floden Rhen från Schweiz genom Frankrike och Tyskland till Holland ombord på m/s Royal Crown. Under färden med denna bekväma och lyxigt inredda flodkryssare bjuds vi de mest utsökta rätter tillsammans med viner från regionerna. Vi gör också många strandhugg med guidade rundturer, kulturhistoriska besök och tillfälle till provning av såväl Rhenviner som Alsaceviner. Dessutom bjuds vi musikaliska salonger ombord med våra egna artister och pianist i världsklass. Som reseledare medföljer Tomas Svendén från Your Next Tour i Stockholm

Läs mer och boka | Boka direkt

KONSERT MED JONAS KAUFMANN OCH ERNANI PÅ LA SCALA I MILANO

27 SEPTEMBER TILL 1 OKTOBER 2018. FULLBOKAD

I modets huvudstad har vi lyckats försäkra oss om parkettbiljetter till en konsert med den världsberömde tenoren JONAS KAUFMANN och dessutom Verdis friska och medryckande ungdomsverk ERNANI på operahuset La Scala . Vi gör även stadsrundtur med vår trevlige svensktalande guide i Milanos centrum. Besök i Santa Maria della Grazie med Leonardo da Vincis berömda målning “ Nattvarden ” ingår, och förstås också trevliga måltider tillsammans.

Reseledare är Tomas Svendén från Your Next Tour.

Läs mer och boka | Boka direkt

NEW YORK METROPOLITANOPERAN

3– 10 OKTOBER 2018

TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR! KAN DET BLI BÄTTRE?

Camille Saint-Saëns SIMSON OCH DELILA , med ELINA GARANCA och ROBERTO ALAGNA . Giuseppe Verdis mästerverk AIDA med ANNA NETREBKO och ALEKSANDRS ANTONENKO samt Giacomo Puccinis La FANCIULLA del WEST. Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet. Resevärd Tomas Svendén .

Läs mer och boka | Boka direkt

OPERAMÖTEN I PRAG

27 oktober - 1 november 2018

 

Prag, ” Den gyllene staden ”, är inte bara en av Europas vackraste städer utan även en av de kulturellt mest högtstående. Inte minst vad gäller stadens musikliv.

Staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och hela tre operahus .

Vi besöker alla tre, för att njuta av MADAMA BUTTERFLY på National teatern, LA TRAVIATA på Statsoperan och TROLLFLÖJTEN på Estate theatre (Mozartteatern),

Vi bor på femstjärniga Hotel Paris Prague *****.

Vi reser tillsammans med Tomas Svendén som reseledare.

Läs mer och boka | Boka direkt