Telefon

NYSLOTT/SAVONLINNA OPERAFESTIVAL

12 – 16 juli 2017 FULLBOKAD

 

Världens vackraste operafestival har den kallats, den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i Nyslott/Savonlinna.

Ta några dagars sommarsemester i det finländska insjöområdet och passa på att njuta av två av operafestivalens verkliga höjdpunkter: Verdis mästerverk RIGOLETTO o ch Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN. Rigoletto grundar sig på Victor Hugos drama ”Kungen roar sig” från 1832. Operan hade urpremiär i Venedig 1851.

Mozarts Enleveringen ur seraljen från 1782 bygger på Christoph Friedrich Bretzners libretto till operan ”Belmont und Constanze”.

Vi reser till Finland med Silja Line när den nordiska natten är som vackrast. Vi hinner bland annat med en ångbåtstur på Saimen. Givetvis äter och dricker vi gott under hela resan.

Programmet är upplagt av Johan Molander från Kungliga Operan i Stockholm som också är vår musikciceron på resan.

Läs mer och boka | Boka direkt

 

 

Vi presenterar 2017 års magnifika kryssning

M/S ROYAL CROWN***** kryssning på DONAU

till Svarta havet 4 – 12 augusti 2017 BUDAPEST—CERNOVODA

ETT FARTYG MÅNGA AV ER KÄNNER SIG HEMMA PÅ NU UNDER NYTT NAMN ROYAL CROWN

 

Följ med på en betagande kryssning genom Östeuropa, längs floden Donaus färd mot Svarta Havet! Vi kryssar från Budapest i Ungern genom Serbien, Bulgarien och Rumänien till Donaus utflöde i Svarta Havet och erbjuder många spännande strandhugg och utflykter till platser som inte hör till de vanliga turistmålen.

Givetvis kommer ni att få avnjuta konserter ombord.

MOZART PÅ DONAU MED STOCKHOLM FESTIVAL OPERA

Läs mer och boka | Boka direkt

Sensationell resa på Donau!

 

DONAUKRYSSNING MED m/s ROYAL CROWN*****

CERNAVODA (Svarta Havet) - BUDAPEST

12 - 21 augusti 2017, 10 dagar

Välkomna att följa med på en annorlunda kryssning genom Östeuropa längs floden Donaus färd från Svarta Havet! Sträckan till Budapest i Ungern genom Rumänien, Bulgarien och Serbien är öppen för kryssningstrafik och erbjuder många spännande strandhugg och utflykter till platser som inte tillhör de vanliga turistmålen.

Givetvis kommer ni att få avnjuta konseter ombord.

MOZART PÅ DONAU

MED STOCKHOLM FESTIVAL OPERA.

Antalet platser på lyxkryssaren m/s ROYAL CROWN är begränsat

– vänta inte för länge med att boka!

Välkomna att följa med på en annorlunda kryssning genom Östeuropa längs floden Donaus färd från Svarta Havet!

Sträckan till Budapest i Ungern genom Rumänien, Bulgarien och Serbien är öppen för kryssningstrafik och erbjuder många spännande strandhugg och utflykter till platser som inte tillhör de vanliga turistmålen.

Läs mer och boka | Boka direkt

 

26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER 2017 PASSAU (Vilshofen) – BUDAPEST

EN FANTASTISK MUSIK KRYSSNING I LYXIG MILJÖ, KLASSISKA DONAU !

Tillsammans med Tomas Svendén från YOUR NEXT TOUR i Stockholm flyger vi till München/Passau. Där väntar ”Flodernas drottning”, ROYAL CROWN *****. Ett fartyg som många av oss känner igen och som ska bli vårt hem under en vecka. Under vår färd får vi vara med om otroligt sceneri, fantastisk mat, goda viner, samt kultur- och musikupplevelser. ROYAL CROWN, - vårt hemför en vecka.

Hytterna är trevligt inredda. Det är smakfullt inrett i rosenträ och mässing. Ombord bjuder vi på musikaliska salonger som vi själva producerat, med sång av hovsångare Michael Weinius och opersångerskan Anita Weinus och en pianist i världsklass. Varje dag serveras eftermiddags kaffe/te och läckra bakverk

Eftersom antalet platser är begränsat så hoppas vi att ni bokar snarast

Läs mer och boka | Boka direkt

Semperoperan I Dresden 15-18 SEPTEMBER 2017

 

Följ med till Dresden, en av de städer som utgör Europas kulturvagga. I Dresden får vi uppleva

Verdis LA TRAVIATA samt Mozarts TROLLFÖJTEN.

Vi besöker bl.a. den berömda barockanläggningen Zwinger, Semperoperan, Frauenkirche samt en utfärd till staden Meissen med sin berömda porslinsfabrik. Givetvis äter vi gott och dricker av det berömda tyska vinet! Vi bor på högklassiga Hilton Hotel centralt beläget i Dresden.

Reseledare Tomas Svendén

Läs mer och boka | Boka direkt

 

NEW YORK METROPOLITANOPERAN

3– 10 OKTOBER 2017

TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR!

Puccinis romantiska opera efter Henry Murgers roman LA BOHÈME , Mozarts klassiker TROLLFLÖJTEN med JAMES LEVINE på pulten samt BELLINIS härliga NORMA . Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet.

Resevärd Tomas Svendén .

 

Läs mer och boka | Boka direkt

 

VERDIFESTIVALEN I PARMA MED 2 FÖRESTÄLLNINGAR

BESÖK I FIOLSTADEN CREMONA OCH STUDIUM AV PARMESANOST

18 – 23 oktober 2017

Den välrenommerade Verdifestivalen i Verdis hemtrakter presenterar i tur och ordning det ena verket efter det andra, vilket ger oss en chans att ta del av även ett mer ovanligt och överraskande verk i hans långa lista av operor. Årets festival ger sannerligen perspektiv på hans tonsättargärning. Vi har reserverat parkettplatser på den vackra Kungliga teatern i Parma, Teatro Regio, för två operakvällar. Först ut är operan GERUSALEMME , en omarbetning av Verdis I Lombardi alla prima crociata som Verdi bearbetade för Parisoperan. Vi ser också Verdis sista opera FALSTAFF , och där var han sannerligen på sitt muntraste humör. Vi besöker också en småskalig tillverkare av PARMESANOST och det nya och moderna VIOLINMUSEET i Stradivarius' stad Cremona. Museet presenterar på ett åskådligt sätt dessa fascinerande instrument och deras historia och tillverkningsprocess. Och vi måste naturligtvis göra en ”pilgrimsfärd” till Verdis födelsetrakt, och vi besöker bland annat det enkla födelsehuset i LE RONCOLE och hans vackra hem SANT'AGATA I BUSSETO .

Vi bor på eleganta Starhotel du Parc i Parma. Parma ligger i det ”feta” landskapet Emilia-Romagna och där tillverkas 2 världsberömda livsmedel; Parmaskinkan och Parmesanosten, som bägge är namnskyddade. I nationalmuseet Palazzo Pilotta finns bl.a. ett av Leonardo da Vincis vackraste verk, la Scapiliata. Glauco Lombardi-museet i Parma samlar på minnen från Napoleons andra hustru Marie Luise Bonaparte's tid och är väl värt ett besök. Och vill man vila sig från konst och gamla byggnader kan man istället gå på saluhallen i denna matglada stad.

Reseledare hovsångerskan Lena Nordin

Läs mer och boka | Boka direkt

Milano 9 – 13 november 2017. NABUCCO på La Scala, Symfonikonsert med Verdiorkestern på Auditorium. Da Vincis Nattvarden.

Sensationellt erbjudande att delta vid föreställningen av Verdis genombrottsopera NABUCCO med den berömda Fångarnas kör på operahuset La Scala i Milano, med ett flertal stjärnor i rollerna. Dirigenten är den välkände Nello Santi, och i titelrollen sjunger den världsberömde barytonen Leo Nucci, Michael Petrenko gör den stora basrollen, och i det svåra sopranpartiet sjunger Martina Serafin. Dessutom lyssnar v till en konsert med VERDIORKESTERN Auditorium Verdi med verk av Beethoven och Brahms. Vi gör stadsrundtur till fots i Milanos centrum, och besöker dessutom Santa Maria della Grazie med Leonardo da Vincis berömda målning “ NATTVARDEN ”. Vi bor bra på eleganta Hotel Rosa Grande, och äter naturligtvis trevliga måltider tillsammans.

Reseledare är Hovsångerskan Lena Nordin från Your Next Tour.

Läs mer och boka | Boka direkt

OPERAMÖTEN I PRAG

19- 24 november 2017

Prag, ”Den gyllene staden”, är inte bara en av Europas vackraste städer utan även en av de kulturellt mest högtstående. Inte minst vad gäller musiklivet.

Staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och tre operahus . Vi besöker alla tre av dessa operahus för att njuta av Rossinis ASKUNGEN på Estate theatre (Mozartteatern), Verdis MASKERADBALEN på Statsoperan och Dvoraks RUSALKA på National teatern (Stora operan).

Vi bor på femstjärniga Hotel Paris Prague.

Vi reser tillsammans med Tomas Svendén som reseledare

Läs mer och boka | Boka direkt

Operaresa till Berlin med den omfattande JULMARKNADEN i Berlin och tillfälle

TILL INKÖP I BORDERSHOP MED ETT STORT UTBUD AV ”TAX FREE” VAROR .

 

30:e NOVEMBER - 5:e DECEMBER 2017

 

Vi reser med buss till världsmetropolen Berlin. Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och tre operahus. Vi får vara med om Meyerbeers Le PROPHÈTE på Deutsche Oper och en konsert på BERLIN KONZERTHAUS med julanknytning Carl Maria von Webers JUBELMÄSSA . I Berlin gör vi en stadsrundtur tillsammans med svensktalande guide där vi kommer att få se alla de omtalade monumentala byggnaderna.

I Danmark bor vi på Hotell Niels Juel i Köge, i Berlin bor vi på Grand Westin Berlin hotell***** beläget i hörnet Unter den Linden/Friederichstrasse. Naturligtvis äter vi god mat och dricker goda viner under resan. Resevärd Tomas Svendén .

Läs mer och boka | Boka direkt

OPERA, NATURUPPLEVELSER OCH VIN OCH MAT I KAPSTADEN, SYDAFRIKA,

 

4 – 13:e DECEMBER 2017

Detta är en resa som har någonting för alla smaker! Vi besöker Kapstadens opera för att njuta av Mozart's alltid så älskade opera TROLLFLÖJTEN , och vi lyxar till det på femstjärniga hotellet Table Bay Hotel nere vid det berömda området V&A Waterfront. Det sydafrikanska köket är berömt, liksom vinerna. Med sin blomsterprakt är Sydafrika ett av världens vackraste länder, och floran innehåller alla tänkbara arter. Det är sommar och sol när vi reser ner, och vi ska uppleva allt från valsafari till lustiga pingviner i sina strandkolonier. Vi besöker också en geparduppfödningsstation, där man räddar de utrotningshotade djuren för framtiden, och vi går på konsert i en av världens vackraste blomsterparker.

Kulturen är en blandning mellan många folkslag och religioner, och biskop Desmond Tutus berömda citat om sydafrikaner som ”Guds regnbågsfolk” stämmer verkligen i denna smältdegel av 11 språk och europeiska, asiatiska och afrikanska folkslag som alla bidragit med sin konst, sina smaker, färger och musik. Operan i Kapstaden blandar internationella stjärnor med de inhemska sångarna som har sina starka förankring i den egna sångtraditionen. Man kan heller inte blunda för det faktum att Sydafrika s.a.s har både ett I-land och ett U-land inom sina gränser. Men stoltheten över det egna går inte att ta miste på, vare sig man är fattig eller rik. Reseledare Lena Nordin.

Läs mer och boka | Boka direkt

Sensationellt tillfälle att besöka nya konserthuset

ELBPHILHARMONIE i HAMBURG och vi njuter också av

MADAMA BUTTERFLY med Kristine Opolais på Hamburgoperan

15 – 19 mars 2018 FULLBOKAD

 

Läs mer och boka | Boka direkt