Telefon


Vi presenterar 2018 års magnifika kryssning


M/S ROYAL CROWN***** lyxkryssning på RHEN

25 augusti – 1:e september 2018 BASEL- AMSTERDAM FULLBOKAD

ETT FARTYG MÅNGA AV ER KÄNNER SIG HEMMA PÅ NU UNDER NYTT NAMN ROYAL CROWN

 

Upplevelserik musikkryssning på floden Rhen med m/s ROYAL CROWN

Följ med på en fantastisk resa på floden Rhen från Schweiz genom Frankrike och Tyskland till Holland ombord på m/s Royal Crown. Under färden med denna bekväma och lyxigt inredda flodkryssare bjuds vi de mest utsökta rätter tillsammans med viner från regionerna. Vi gör också många strandhugg med guidade rundturer, kulturhistoriska besök och tillfälle till provning av såväl Rhenviner som Alsaceviner. Dessutom bjuds vi musikaliska salonger ombord med våra egna artister och pianist i världsklass. Som reseledare medföljer Pia Schröder, Lennart Stockblad och Håkan Röst från Your Next Tour i Stockholm

Läs mer och boka | Boka direkt

BIRGIT NILSSON & LEONARD BERNSTEIN

100 ÅR

OPERABUSS TILL MALMÖ & KÖPENHAMN

WEST SIDE STORY på Malmö Opera

Kulturutflykt till BIRGIT NILSSON MUSEET

Besök på slottet AMALIENBORG i Köpenhamn.

Exklusiv konsert på KÖPENHAMNS NYA KONSERTHUS

6 september – 9 september 2018 TVÅ ÅTERBUDSPLATSER

Följ med till Malmö och upplev en härlig föreställning av WEST SIDE STORY Malmö Opera med Frida Johansson & Anton Zetterholm i huvudrollerna som Maria och Tony i Bernsteins tidlösa musikal.

För att uppmärksamma 100-årsminnet av Birgit Nilsson gör vi en kulturutflykt till BIRGIT NILSSON MUSEET i Västra Karup utanför Båstad.

I Köpenhamn gör vi ett besök på slottet AMALIENBORG och går på konsert i Danmarks Radios fantastiska NYA KONSERTHUS där vi får uppleva Haydens livfulla symfoni nr: 88 , Mozarts fina Konsert for flöjt och harpa med solisterna Ulla Miilman & Zachary Hatcher och Mozarts berömda mästerverk symfoni nr: 40 g-moll . Allt under ledning av orkesterns förste gästdirigent spanjoren, Juanjo Mena .

Bor gör vi bekvämt, anrikt och centralt i Malmö på ELITE HOTEL SAVOY .

Reseledare är operasångare Magnus Kyhle

Läs mer och boka | Boka direkt


”ELBPHILHARMONIE” i Hamburg & Stadsoperan i Hamburg.

”Elbphilharmonie” som alla talar om !

16 – 20 september 2018 FULLBOKAD

Vi har återigen lyckats få platser till en exklusiv symfonikonsert med Haydn: Symphonie Nr. 91 , Schönberg: Kammersymphonie Nr. 2, Mozart: Klavierkonzert c-Moll KV 491 med Christian Zacharias och Operaföreställning på stadsoperan, där vi får uppleva Mozarts underbara komiska pärla COSI FAN TUTTE . Guidad visning av ”Elbphilharmonie” konserthuset, som byggts ovanpå ett gammalt hamnmagasin, är numera ett nytt unikt landmärke för alla båtar som går in i Hamburgs hamn. Byggnaden, det kanske dyraste konserthus som någonsin kommer att byggas, men som redan fått en stor plats i Hamburgbornas hjärtan. Vi hinner också med en stadsrundtur. Hamburg är idag både en modern stad, med fantastiska shoppingkvarter och med eleganta gallerior samtidigt som den bjuder oss på ett rikt välbevarat kulturutbud.

Reseledare är operasångare Magnus Kyhle. 

Läs mer och boka | Boka direkt


KONSERT MED JONAS KAUFMANN OCH ERNANI PÅ LA SCALA I MILANO

27 SEPTEMBER TILL 1 OKTOBER 2018. FULLBOKAD

I modets huvudstad har vi lyckats försäkra oss om parkettbiljetter till en konsert med den världsberömde tenoren JONAS KAUFMANN och dessutom Verdis friska och medryckande ungdomsverk ERNANI på operahuset La Scala . Vi gör även stadsrundtur med vår trevlige svensktalande guide i Milanos centrum. Besök i Santa Maria della Grazie med Leonardo da Vincis berömda målning “ Nattvarden ” ingår, och förstås också trevliga måltider tillsammans.

Reseledare är Niklas Lindblad.

Läs mer och boka | Boka direkt


NEW YORK METROPOLITANOPERAN

3– 10 OKTOBER 2018 FULLBOKAD

TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR! KAN DET BLI BÄTTRE?

Camille Saint-Saëns SIMSON OCH DELILA , med ELINA GARANCA och ROBERTO ALAGNA . Giuseppe Verdis mästerverk AIDA med ANNA NETREBKO och ALEKSANDRS ANTONENKO samt Giacomo Puccinis La FANCIULLA del WEST. Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet. Resevärd Pia Schröder.

Läs mer och boka | Boka direkt


FÖRLÄNG SENSOMMAREN OCH FÖLJ MED TILL UNDERBARA SALZBURG

27 – 31 oktober 2018 FÅTAL PLATSER KVAR

Salzburg, en av Österrikes riktiga kulturpärlor, delad i gammalt och nytt av den vackra floden Salsach. Mozarts födelsestad och en operakonstens högborg. I Salzburgs underbara omgivningar finns det möjligheter till fantastiska utflykter, egna strövtåg och många kulinariska upplevelser. Vi upplever Massenet's MANON & Strauß WIENER BLUT på anrika Salzburger Landesteather. Utflyktsmålen är unika SALZKAMMERGUT och bedövande vackra MONDSEE . Givetvis gör vi också en guidad stadsrundtur i Salzburg med besök i de bägge Mozarthusen . Bor gör vi på det nyrenoverade, moderna femstjärniga RADISON BLU HOTEL***** i Altstadt. Reser gör vi tillsammans med operasångare Magnus Kyhle som reseledare.

Läs mer och boka | Boka direkt


MÜNCHEN MÖT ITALIEN & RYSSLAND.

9 – 12 november 2018 FÅTAL PLATSER KVAR

Vi reser till Freistadt Bayerns pärla, huvudstaden München med sitt fantastiska operahus och gedigna utbud av konst, musik och kultur. Där får vi uppleva Giuseppe Verdi's fantastiska, men inte så ofta spelade, Les Vêspres sicilliennes ( Sicilianska aftonsången ) och Pjotr Tjajkovskij's underbara Eugen Onegin efter Puskins roman allt under ledning av Nünbergsoperans nya musikchef Joana Mallvitz .

Dessutom blir det en unik utfärd till Kung Ludvig II magiska sagoslott Neuschwanstein. En guidad tur på det gamla kungliga slottet, Residenz , med sina olika museiavdelningar och den praktfulla 1700-tals Cuvillies-teatern hinner vi också med. I övrigt njuter man givetvis också av Münchens stadsliv, välbryggt bayersk öl och Altes Rathaus, Englicher Garten samt mycket annat.

Reseledare: Operasångare Magnus Kyhle.

Läs mer och boka | Boka direkt

 

OPERAMÖTEN I PRAG

17 november - 21 november 2018 FULLBOKAD / Väntelista

Prag, ” Den gyllene staden ”, är inte bara en av Europas vackraste städer utan även en av de kulturellt mest högtstående. Inte minst vad gäller stadens musikliv.

Staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och hela tre operahus .

Vi besöker alla tre, för att njuta av AIDA på National teatern, DON GIOVANNI på Estate theatre (Mozartteatern) och NABUCCO på Statsoperan

Vi bor på femstjärniga Hotel Paris Prague *****.

Vi reser tillsammans med Magnus Kyhle som reseledare. 

Läs mer och boka | Boka direkt


Våra uppskattade resor med OPERABUSSEN fortsätter!

Samma förnämliga hotellstandard och udda trevliga restauranter som vi gjort oss kända för, men nu utefter vägen med egen buss. Bussens bekvämlighet och miljövänlighet är oomtvistad samt att vi har samma bekvämlighet och rörelsefrihet som det innebär att köra egen bil på resa. Resenärer kan stiga på i Sverige utefter vår färdväg mot kontinenten. Under resan tittar vi på operaföreställningar och diskuterar! Hjärtligt välkomna!

29:e NOVEMBER - 4:e DECEMBER 2018

Operaresa till Berlin med den omfattande JULMARKNADEN i Berlin och TILLFÄLLE

TILL INKÖP I BORDERSHOP MED ETT STORT UTBUD AV ”TAX FREE” VAROR
.

 

Vi reser med buss till världsmetropolen Berlin. Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och tre operahus. Vi får vara med om Jacques Offenbachs Hoffmans äventyr på Deutsche Oper med vårt eget stjärnskott Daniel Johansson och en operett på Komische Oper nämligen även denna dag Offenbach och hans komiska operett BlauBart sällan sedd i Sverige. I Berlin gör vi en stadsrundtur tillsammans med svensktalande guide där vi kommer att få se alla de omtalade monumentala byggnaderna.

I Danmark bor vi på Hotell Niels Juel i Köge, i Berlin bor vi på Grand Westin Berlin hotell***** beläget i hörnet Unter den Linden/Friederichstrasse. Naturligtvis äter vi god mat och dricker goda viner under resan.

Läs mer och boka | Boka direkt


OPERA-KONSERT OCH KONSTRESA TILL MADRID


13 – 17 DECEMBER 2018 FULLBOKAD


Vi Gratulerar NINA STEMME till årets Birgit Nilsson-pris .

Nu får vi uppleva henne i en av Birgit Nilssons paradroller, Puccinis TURANDOT Teatro Real .
På Auditorio Nacional de Música, upplever vi Ludvig van Beethovens SYMFONI NR 9 med Orquesta Sinfónica de Madrid, solister och kör. Visning av Kungliga Slottet och konstguidning i Pradomuseet.

Madrid grundades på 800-talet under namnet Majrit som en liten morisk by med fästning. Staden blev ett politiskt centrum först när Filip II flyttade dit hovet 1561. Då fanns där knappt 10 000 invånare. I dag har Madrid 3 miljoner invånare och är Spaniens politiska, kulturella och industriella centrum.

Få städer kan mäta sig med Madrid ifråga om konstmuseer och konstsamlingar. Här finns det världsberömda Prado-museet från 1819, Museo Reina Sofia med 1900-talskonst, bland annat Picassos ”Guernica”, och den förnämliga samlingen i Museo Thyssen-Bornemisza. Det vackert renoverade operahuset, Teatro Real, som under de senaste tio åren har återtagit sin plats som en av Europas viktiga operascener. Därtill får vi uppleva ett par av Europas berömda Julmarknader, den stora på Plaza Mayor och den på Mercadillo del Cato vid huvudgatan Gran Via. Reseledare Niklas Lindblad.

Läs mer och boka | Boka direkt

 

OPERADAGAR PÅ WIENER STAATSOPER

12 - 15 januari 2019

Vi njuter av två operor i världsstaden Wien. På berömda Wiener Staatsoper upplever vi Puccinis TOSCA och Rossinis IL BARBIERE DI SIVIGLIA.  Vi bor på förstklassigt hotell i kvarteret intill Staatsoper och Kärtnerstrasse. Dessutom spännande besök på Klosterneuburg. Tillfälle för shopping och museibesök. Givetvis äter vi också mycket gott och njuter av de österrikiska vinerna.

Reseledare: Lennart Stockblad.

Läs mer och boka | Boka direkt


OPERARESA TILL BERLINS ALLA TRE OPERAHUS 13 - 18 FEBRUARI 2019

BERLIN ÄR ALLTID BERLIN!

HELA 5 NÄTTER PÅ UNDERBARA HOTELLET GRAND WESTIN

Vad kan bättre förgylla februari än en operaresa till Tysklands huvudstad Berlin? Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass.

Vi besöker det nyrenoverade Staatsoper och njuter av R. Strauss gripande ELEKTRA. I titelrollen hör vi Evelyn Herlitzius tillsammans med en mycket namnkunnig ensemble allt under ledning av världsdirigenten Daniel Barenboim.
På Deutsche Oper ges Bizets klassiska CARMEN med bland andra Irene Roberts i titelrollen. Vi får också uppleva Puccinis älskade opera LA BOHÈME på Berlins tredje operahus Komische Oper.

Naturligtvis ser vi också den vackra rokokoskapelsen Sanssouci, Fredrik den stores sommarresidens och museibesök på Musem-Insel och Neus Museum. Vi bor bra på Grand Westin på historiska Friedrichstrasse.
Reseledare: Magnus Kyhle

Läs mer och boka | Boka direkt


NEW YORK METROPOLITANOPERAN

10– 17 APRIL 2019 TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR!

 Wolfgang Amadeus Mozart La clemenza di Tito , med

JOYCE DIDONATO och MATTHEW POLENZANI .

Giuseppe Verdis mästerverk LA TRAVIATA med Anita Hartig och Placido Domingo samt Mozarts DON GIOVANNI med vår egen Peter Mattei och Luca Pisaroni. Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet.

Läs mer och boka | Boka direkt