Konstresa till Madrid

Programmet (förslag):

Dag 1.

Avresa från Arlanda med Iberia k l. 06.50. Direktflyg med ankomst till Madrid k l. 11.00. Vid ankomst möter vår svensktalande guide som sedan är med oss under hela vistelsen. Färd in till centrala Madrid där vi gör en omfattande stadsrundtur med lunch som ingår i priset. Ankomst till Hotel Suecia, på tidig eftermiddag, Hög mellanklass 4**** med bästa centrala läge för promenad till museer och andra sevärdheter. Adress: Marques de Casa Riera, 4. Telefon 091-531 6900. Hotellet invigdes av Prins Bertil år 1956 och har fortlöpande renoverats fram till de sista åren. Hotellet var Ernest Hemmingways bostad under flera år. Gemensam välkomstmiddag.

Dag 2.
Frukostbuffé och därefter möter guiden som tar oss med till Museo Prado där vi bl a ser verk av Breda, Velazquez, Goya, Greco, Picasso, Dali och Rivera. Eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping. Middag på egen hand men guiden föreslår lämplig lokal för bokning av bord.

Dag 3.
Frukostbuffé och därefter vi gör en dagsutfärd med buss till El Escorial som Filip II började bygga år 1557. Vi ser här klostret med praktfulla vägg och takmålningar samt den förnämliga Basilikan. Vi besöker också kryptan där de Spanska kungarna är begravda sedan Karl V tid samt att vi får se några kungliga gemak. På trivsam restaurang serveras lunch, typisk från denna trakt. Åter till Madrid och på kvällen ordnas med bokning av bord på trevlig restaurang.

Dag 4.
Frukostbuffé och sedan tar guiden oss till Museo Reina Sophia med verk från 18 – 1900-talets mästare och till Museo Thyssen där vi ser många förnämliga verk samlade av familjen Thyssen-Bornemisza. Samling på hotellet k l. 15.00 för färd till flygplatsen där det blir avresa k l. 17.00 och ankomst till Arlanda kl. 21.00.

Pris per person i dubbelrum. Tillägg för enkelrum.

I priset ingår:
Fflygresa i turistklass Arlanda-Madrid T/R, 3 övernattningar med frukostbuffé på Hotel Suecia, välkomstmiddag, 2 luncher, i programmet nämnda utfärder, entréer och svensktalande guide , busstransporter, reseledare.

Skriv ut | Boka direkt